Humanije i toplije zdravstvo

Poliklinika Ramović već tri decenije obavlja biohemijske, genetske, mikrobiološke i specijalističke preglede

Sead Ramović bio je prvi urolog u Novom Pazaru, koji je još pre 30 godina imao viziju da osnuje prvu privatnu Polikliniku. U tome je uspeo, a sa njegovom ćerkom Azrom Ramović Plojović za Biznis.rs razgovarali smo o izazovima u poslovanju u periodu nakon pandemije i izbijanja rata u Ukrajini, koji su bili veliki test za celokupno planiranje i organizaciju posla.

Ipak, uticaj pandemije i vanrednih uslova na organizaciju rada je bio ogroman. Brojne promene je bilo potrebno uvesti i prilagoditi se datoj situaciji. U teškim momentima nastojali su da pomognu svim pacijentima, ceo kolektiv je davao svoj maksimum. Brzina i lakoća kojom su se prilagodili, a da pritom kvalitet usluge ostane na visokom nivou, prepoznate su od strane pacijenata.

„Već tri decenije Poliklinika Ramović je sinonim za ustanovu specijalizovanu za biohemijske, genetske, mikrobiološke i specijalističke preglede. Za to vreme trudili smo se da na našim prostorima pružimo pacijentima najnovije procedure, najsavremeniju opremu, najstručniji kadar”, kaže Azra Ramović Plojović.

Prema rečima naše sagovornice, individualni pristup svakom pacijentu i stručni tim lekara specijalista je ono što polikliniku Ramović stavlja rame uz rame sa svetski poznatim klinikama.

Rat u Ukrajini je izbio uporedo s početkom oporavka od posledica pandemije i znatno je uticao na ekonomsku situaciju.

„Cene potrošnog materijala, reagenasa, opreme, sve se povećavalo iz dana u dan. Shodno tome smo i mi morali povećati cene nekih usluga kako ne bi trpeo kvalitet”, ističe Ramović Plojović i dodaje da je zadovoljna jer su u tom periodu održali profesionalizam na najvišem nivou.

„Uspeli da otvorimo još jednu poslovnicu RAM laboratorije (koja se nalazi u blizini Dijagnostičkog centra) koja je dobila sve potrebne sertifikate i prošla kontrole kvaliteta. Jednostavno rečeno, 2023. godina je donela dobar poslovni rezultat”, konstatuje naša sagovornica.

Polilinika Ramović uvela je mnogo novina i osvojila brojna stručna priznanja. Otvorili su prvu i jedinu genetsku laboratoriju na području do Kragujevca, kojom rukovodi Azrina sestra, magistar genetike i bioinženjerstva Amra Ramović Hamzagić. U okviru laboratorije mogu se pohvaliti najkvalitetnijim i najsavremenijim PCR aparatom

„Da pomognemo zajednici, uz redovan rad koji obavljamo. Da stvorimo humanije i toplije zdravstvo”, Amra Ramović Hamzagić ističe i dodaje da je izuzetno ponosna što su ona i sestra Azra Ramović Plojović nastavile očevim stopama i što se svim srcem posvetila radu Poliklinike i unapređenju zdravstvene usluge u Novom Pazaru.

Poliklinika Ramović je, između ostalog, među četiri zdravstvene ustanove koje su ponele titulu najbolje zdravstvene ustanove u Srbiji.

„Nagradu smo dobili tako što smo ispunili uslov da tri godine u kontinuitetu pružamo kvalitenu uslugu, povećamo broj ustanova, radnika i održimo finansijsku stabilnost”, kaže Ramović Plojović.

Na linku pogledajte rangiranje najuspešnijih domaćih medicinskih i stomatoloških preduzeća mikro veličine, prema podacima koje nam je dostavila bonitetna kuća CompanyWall: