Specijalistički pregledi za decu

Dečija kardiologija je subspecijalistička grana pedijatrije koja se bavi funkcionalnim ispitivanjem zdravog srca (funkcionalni ili fiziološki šum) i bolestima kardiovaskularnog sistema (srce i krvni sudovi) kod dece ( urođene srčane mane, miokarditis …).

Ukoliko dete ima neku od sledećih tegoba može postojati potreba da obavi pregled dečijeg kardiologa:

  • bol u grudima (stezanje, pritisak)
  • osećaj lupanja srca, preskakanja srca, nepravilnog srčanog rada, pauza u srčanom radu
  • gušenje, otežano disanje, nedostatak vazduha
  • malaksalost, nesvesticu, vrtoglavicu
  • oticanje potkolenica

Na odeljenju dečje pulmologije i alergologije radi se spirometrija, rendgensko snimanje pluća, alergološke kožne probe

Druga najčešća grupa zdravstvenih problema kod dece su akutne i hronične bolesti probavnih organa i jetre sa žučnim vodovima. Tim vrhunskih stručnjaka iz oblasti pedijatrijske gastroenterohepatologije i nuturicije u mogućnosti je da uspešno odgovori na sve izazove brige o deci sa najsloženijim zdravstvem problemima bolesti organa za varenje, poremećaja ishrane i bolesti hepatobilijarnog sistema. 

Pored ambulatnog i stacionarnog dela Odsek za dečiju Gastroenterohepatologiju Poliklinici Ramović koristi najsevremeniju endoskopsku jedinicu. Sve manje složene dijagnostičke i terapeutske endoskopske procedure sa obavljaju u analgosedaciji, uz kompletan monitoring koju sprovode iskusni anesteziolozi Opšte bolnice Medigroup. Kompleksne endoskopske intervencije sa rade u opštoj anesteziji u salama hirurškog bloka bolnice.

Zakažite pregled vašeg deteta

Zakažite na vreme pregled kod izabranog lekara specijaliste i vodite brigu o vašem zdravlju na vreme!